Landet flyttar in till stan, på Bonnadan

Den 29 september förvandlas stora torget i Eksjö till skördemarknad med massor av aktiviteter för både stora och små. Testa på halmhoppning, klappa kossorna, testa traktor eller njut av smarriga hamburgare.

Bonnadan har blivit något av en tradition i Eksjö. I skördetid flyttar lantbrukare in delar av sin verksamhet till Stora torget i Eksjö och dukar upp för både smakfulla och lekfulla inslag.

– Bonnadan är ett mycket bra tillfälle att visa upp oss och den verksamhet som bedrivs på gårdarna runt om i Eksjö kommun. Det är kul att träffa konsumenterna och visa dem att vi som producerar livsmedel finns i närheten, säger Linnéa Henrysson som driver Björnstorps Potatis.

Bonnadan arrangeras av LRF i samarbete med Eksjö handel och Studieförbundet Vuxenskolan. På torget finns möjlighet att se djuren, köra traktor och hoppa i halm. Eller varför inte botanisera bland alla närproducerade läckerheter som de lokala producenterna erbjuder under dagen. 

29 september kl. 10-15

  • Möt lantgårdens Djur
  • Halmhoppning
  • Smarriga hamburgare
  • Testa traktor

Om Eksjö Handel

Eksjö handel är en förening som drivs av handlarna i Eksjö. Tillsammans arrangerar vi evenemang på stan och driver handeln framåt.